dimarts, 27 de març de 2007

L'estació fantasma


Aquest matí, l'Edu m'ha passat una noticia de La Vanguardia on es parlava d'una acció publicitària de Nissan al metro. La gràcia de la cosa està en què es tracta d'una lona col·locada en una estació que mai s'ha arribat a estrenar, entre Sagrada Família i Hospital de Sant Pau.

Des que a la uni vam fer un treball a Psicologia de la Percepció sobre l'ambientació de l'estació de Maria Cristina per part de Nescafé, que m'hi fixo més en les accions innovadores al metro. Bé, al metro i a on sigui, però diguem que pel metro sento una debilitat especial. Per això, avui quan he sortit de l'agència, he agafat la línia blava en direcció contrària únicament per veure la fricada aquesta in situ.

És molt breu, però just coincideix en un tram on el metro va una mica més lent (potser m'ho he imaginat, eh). Com que l'estació està il·luminada, es veu bé: es tracta d'una seqüència com la de l'anunci del Qashqai on el cotxe fa d'skate.Apareix de cop i volta, flipes, veus la lona il·luminada i, de cop, tornem a estar en el túnel de sempre.


OK: No estem acostumats a veure-ho. Sorprèn molt.

KO: Molta gent (¿deprimida? ¿cansada? ¿fastiguejada?) mirava el terra i no s'han empanat de l'anunci.

!: Encara hi ha més estacions ocultes!