divendres, 9 de novembre de 2007

Plat Combinat a BTV

Avui és divendres i he decidit no sortir. No en tenia ganes, arrossego cansament de tota la setmana i prefereixo dedicar-me la nit. Així que m'he fet el sopar i... què miro mentres sopo? Si avui no fan res!

Per sort, tenim connectada la tele a l'ordinador i comptem amb el 3alacarta i el servei de BTValacarta. Volia veure el Telemonegal, però suposo que el veuré diumenge amb el company de pis... així que... mmmm... m'he enrecordat del Plat Combinat!

Ara feia un parell o tres de setmanes que no el veia. I és un molt bon programa que només dura mitja hora... i em dóna molt bon rotllo :)

OK: Aparentment es un programa molt senzill. Però en aquesta senzillesa rau la seva originalitat. Sempre segueix el mateix esquema: una pel·lícula actua de fil conductor i el presentador la comenta, veiem alguna escena i ens desplacem a algun lloc de la ciutat on hi hagi qualsevol cosa relacionada amb el tema de la pel·lícula. Després un cuiner ens explica, des de la cuina del seu restaurant, una recepta relacionada amb la pel·li. Tornem a algun lloc de Bcn, recuperem la segona part de la recepta, ens recomanen algun llibre sobre cuina o alimentació, acabem la recepta, veiem botigues o restaurants chulus de la ciutat i s'acaba. Sempre igual. Però sempre diferent perquè canvia segons el tema de cada setmana. Els trasllats entre les botigues, restaurants o zones de la ciutat es fa càmera en mà i agafant transport públic, la qual cosa et permet descobrir llocs nous de Barna i reenamorar-te de la ciutat. Els llibres es comenten a la Bibliocuina, una nevera amb llibres que s'instal·la en algun indret pintoresc. I tot amanit amb bona música. Us prometo que acabes amb un somriure. Vols comprovar-ho? Mira el programa que he vist mentre sopava:

http://www.barcelonatv.cat/videoCarta/player.php?idProgVSD=348&cercaProgrames=99&fInici=02/11/1996&fFin=09/11/2007&page=1

Aquest cop anava sobre Tots Sants, així que la recepta és de panallets, la pel·li és El Funeral, etc. Llàstima que ho hagi vist avui i no quan vaig quedar amb els amics per fer-ne. (Sort que igualment ens van quedar bé). Recordo altres programes com un cop que anava sobre Robin Hood o un de molt divertit sobre la movida madrileña amb Mujeres al borde de un ataque de nervios y la recepta... d'un gaspatxo ;)

KO: Mai m'enrecordo de quan el fan. Sempre el veig per casualitat. Llàstima que no el facin a TV3... però és clar, a TV3 no el veuria ningú, i a BTV (perdò, BarcelonaTV) per pocs que el vegin, ja és molt. D'altra banda és un programa ideal per una tv local, fa molta ciutat.

!: Ara el presentador de l'espai, l'Óscar López, també presenta un programa de llibres a TVE. Deu estar currat també. / El programa té una secció a la revista Descobrir Cuina/ Han tret un llibre del programa:“Plat combinat. Guia gastronòmica de Barcelona” (La Magrana) -però que no l'he trobat per Google -/ Ja he dit que les cortinetes i les músiques molen molt? Doncs ho dic ara :)