divendres, 19 de juny del 2009

L'Habitació de Verònica, el colofó d'un dia rodó

Avui vaig a dormir content. Sento que li vaig agafant el punt a la nova feina, he sortit a l'hora, he anat a fer una birra amb els companys, he sopat la mar de bé, he tingut una bona conversa i, sobretot, l'obra que he anat a veure m'ha entusiasmat. O sigui que fantàstic.

OK: Aquesta obra que tant ha contribuït a millorar la meva vida és ni més ni menys que "L'Habitació de Verònica" que fan al Club Capitol. És la típica de la qual no pots explicar res per no aixafar la guitarra. És un thriller, una obra de misteri, de terror psicològic. Explica com un matrimoni d'ancians adorables demana a una noia que els acompanyi a casa ja que s'assembla molt a una tal Verònica que coneixien i li demanen que els faci un favor innocent... A partir d'aquí poc més puc dir excepte que la tensió anirà pujant i res serà el que sembla. El text juga molt hàbilment a soprendre't en cada nova situació, arruinant les conclusions precipitades que vas prenent i dosificant correctament la informació. I no només el text és bo, els actors, especialment el Lluís Soler i la Mercè Montalà, estan formidables. Una combinació perfecta.

KO: He trobat que la Silvia Marty estava una mica sobreactuada i que el paper del Miquel Sitjar no li permetia lluir-se massa. Però res prou important per a què enterboleixi la sensació general, que és molt i molt positiva.

!: Els actors són molt habituals en doblatges i si tancaves els ulls podies ben bé creure que estaves al cine.

2 comentaris:

eLeNa ha dit...

Hola Arnau!

Estic totalment d'acord amb el que dius.

La Mercè Montalà està formidable, i bé, què dir d'en Lluís Soler? És un violador encantador! jejejeje. Es nota el talent dels dos.

Sap greu perquè en Miquel Sitjar és un gran actor. Amb en Jordi ho vam dir. No és fins l'última part de l'obra que no es veu el seu potencial. Potser és que el paper del principi el marca bastant.

La Silvia Marty no en tinc referències. Pensava que era una actriu castellana, pels seus papers en sèries emeses per Antena3, principalment. En les sèries sempre m'ha semblat bona actriu. Però està clar: la televisió i el poder repetir l'escena tantes vegades com es vulgui no és el mateix que el teatre. Si que potser sobreactua una mica, però com dius, això no impedeix afirmar contundentment que l'obra és molt bona. I penso, que si ella no parla català sovint, té molt de mèrit el que fa!

En definitiva, l'obra és molt recomanable! llàstima que ja no la facin més :(!

petons Arn!

maria ha dit...

Ara que la tornen a fer amb un parell de canvis al repertori, mola moltíssim!

quant la veus per segona vegada et fixes amb molts detalls que no pots comprendre el primer cop que la veus.
Us recomano repetir!